Salvialax med stuvad spenat

Skrivet 2012-04-13 Klockan 22:41:10

Åhhh vad jag älskar lax. Det viktigaste enligt mig när man lagar lax är att inte tillaga den för länge satt den blir torr och tråkig. Lax kan varieras in i det oändliga. Det här receptet med salvia är riktigt läckert!
Laxfiléer
Salt
Citronpeppar
Salvia
smör
Smörj in laxfileerna med salt citronpeppar och salvia. Stek i smör. Gärna mycket, då blir laxen saftigare. Om laxen ska tillagas i ugn, klicka över lite smör innan den skjuts in i ugnen.
Spenatstuvning
En underskattad sås tycker jag. Jättegod och ändå nyttig. Här hemma slickar vi iallafall upp resterna från tallriken.
Sås:
400 gr hackad spenat
1,5 msk mjöl
1 dl mjölk
en nypa socker
1-2 krm salt
svartpeppar
muskot
Koka spenaten i 2 dl vatten, tills det mesta av vattnet kokat bort. Sila sedan bort resten. Blanda ut mjölet i lite av mjölken och häll över spenaten. Fyll sedan på med resten av mjölken . Låt koka till lagom tjockhet och krydda,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!