Knäckig äppelpaj
Skrivet 2012-04-15 Klockan 11:12:40
I vanliga fall tycker jag att äppelpaj är lite tråkigt och att en chokladig efterrätt slår den med hästlängder. Men det här receptet är ett undantag. Knäckig seg och vansinnigt god. Prova!
I vanliga fall tycker jag att äppelpaj är lite tråkigt och att en chokladig efterrätt slår den med hästlängder. Men det här receptet är ett undantag. Knäckig seg och vansinnigt god. Prova!
Ingredienser
- 6 äpplen (à 130 g)
- 150 g smör
- 3 dl havregryn
- 2 dl socker
- 1/2 dl ljus sirap
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 2 msk mjölk
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°C.
-
Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
-
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
-
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.
Kommentarer
Trackback