Grovt filmjölksbröd

Skrivet 2012-04-13 Klockan 22:48:41

Igår bakade jag det här brödet. Det behöver ingen jäsningstid eftersom det är gjort på bikarbonat. Har sågott som alltid en limpa liggandes i frysen av det här brödet, för att kunna hugga in på när suget slår till. En tiopoängare helt enkelt!
5 dl grahamsmjöl
2 dl havre- eller vetekross
1 1/2 dl grovt rågmjöl
2 dl vetegroddar
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
5 tsk bikarbonat
1 l lättfil
1 1/2 dl sirap
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser. Blanda sedan i filmjölken och sirapen till en jämn smet. Häll smeten i 2 smorda brödformar och grädda i ugnen i 2 h. Täck brödet med bakplåtspapper eller folie efter 45 min, så inte ytan blir för mörk.
Det bästa med det här brödet, förutom att det är supergott, är att man kan blandi i lite vad man känner för alt. har hemma utan att jäsningsprocessen störs. Pluss att det går jättesnabbt att röra ihop. Ett toppenbröd helt enkelt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!